Május 31-ig esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása

Forrás: MTI

Címkék: élelmiszerlánc-felügyeleti díj


A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. Az első részlet befizetési határideje idén július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz

Május utolsó napjáig kell benyújtaniuk az élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A bevallási felület elérhető a Nébih honlapján az Ügyfélprofil Rendszerben.

Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be.

A korábbi évekhez képest idéntől a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése esetében a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. Az első részlet befizetési határideje idén július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban további információkat a Nébih honlapján lehet találni.

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 5-12. hónapra 16.464,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra