Megjelent a Betéti társaságok kézikönyve 2023 - rendelhető!

JOG

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Címkék: betéti társaság, bt tagi jogviszony megszűnése, bt


Bt. tagok, ügyvezetők jogállása, feladatai, felelőssége ● Működési szabályok ● Átalakulás, cégmegszüntetés, végelszámolás ● Munkajogi, adózási, könyvelési tudnivalók bt. tagoknak ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is. Önadózó előfizetőknek 20% kedvezménnyel 7 920 Ft https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szakkonyvek-1/beteti-tarsasagok-kezikonyve-332

 BETÉTI TÁRSASÁGOK KÉZIKÖNYVE

Társas vállalkozások belépő cégformája a betéti társaság, ebben alapvetően kisvállalkozások és családi vállalkozások működnek. Bemutatjuk a betéti társaságok jellemzőit, specialításait. e vállalkozási forma előnyeit, buktatóit. Részletesen foglalkozunk a betéti társaság belső szervezetével,  kitérünk  a tagok gyűlése működési szabályaira,  a tagok és jogaira, és kötelességeire, felelősségére, jogérvényesítési lehetőségeire. Bemutatjuk a tagsági viszony megszűnésének lehetőségeit, és a megszűnéskor követendő eljárást. Megmutatjuk, mivel jár egy betéti társaságban ügyvezetőnek lenni, kiemelten foglalkozunk az ügyvezető jogállásával, feladataival és felelősségével. Bemutatjuk a betéti társaság más cégformába való átalakulásának lehetőségeit is. Van olyan helyzet, amikor a tagoknak a cég megszüntetéséről kell dönteniük. Ennek a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb módja betéti társaság esetén az egyszerűsített végelszámolás, megadjuk ennek részletes forgatókönyvét. 

Bár betéti társaságokban jellemző a tagi munkavégzés, ha a vállalkozás beindul, alkalmazottakkal is foglalkozni kell. A munkaügyek és kapcsolódó területei – munkavédelem, munkaügyi ellenőrzés – az a terület, ami leginkább jelen van a vállalkozások mindennapjaiban: a cég szürke hétköznapjait a munkajogi szabályok keretezik és néha keserítik. Igen összetett és nagyon kényes terület ez a betéti társaság működésében, az elejétől a végéig kényes adminisztrációval, esetenként szankciókkal terhelt, és minden tekintetben – bérezés, jutalmazás,  szabadságolás, elbocsátás – különleges odafigyelést igényel.

Az adózási terület a betéti társaságban azért problémás – és azért kívánkozik a betéti társaságok kézikönyve önálló fejezetébe - mert egyfelől az adóügyvitel a legkisebb Bt-ben is erősen szakértői – könyvelői - feladat, ezzel szemben - másfelől – közvetlenül érinti a társaság vagyoni-pénzügyi helyzetét, ezzel a tagok vagyonát. Ezen ellentétes hatások közepette a betéti társaság tagjai, ügyvezetői eldönthetik, hogy ráhagyják az egészet a könyvelőre, vagy gondos gazdagként e téren is megpróbálják átlátni és tudatosan irányítani legalább a meghatározó folyamatokat, nem kiengedve a kézből a pénzügyek irányítását. A betéti társaságban is fontos  feladat az üzleti tevékenység és az adózás aktuális szabályai összehangolása és a változások folyamatos követése. A betéti társaság üzleti modelljébe be kell illeszteni az adózási folyamatokat. Fel kell tárni, hogy az üzleti tevékenységben hol vannak az adózási pontok, az milyen feladatok elvégzését követeli, kapcsolódik-e hozzá határidő, és a feladat elvégzését hogyan és milyen tartalommal kell dokumentálni – és mindezek elvégzése kinek a munkaköri feladata, felelőssége. Az adózási tevékenység kézben tartásához adunk egy módszertani útmutatót.  

Kiadványunkban a betáti társaság tagjai részére rálátást biztosítva a könyvelésre,  felvázoljuk az alapvető számviteli, könyvelési tudnivalókat, amelyekkel a betéti társaság tagjainak és ügyvezetőnek is tisztában kell lenniük.

További infó és megrendelés: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra