Megjelent a Kisvállalkozók ügyviteli kézikönyve és rendelhető!

Forrás: Önadózó

Vállalkozni egyéni vállalkozóként is és betéti társaság alapításával is lehet. Kiadványunkban összehasonlítjuk az egyes vállalkozási formák előnyeit, hátrányait. Részletesen bemutatjuk a vállalkozások alapításának, működésének, adózásának, könyvelésének szabályait. Kiemelten foglalkozunk a kisadózás – a kata adózási mód szabályaival, amelyet egyéni vállalkozók, közkereseti társaságok betéti társaságok alkalmazhatnak. A kata szigorítása után felvázoljuk az alternatív adózási lehetőségeket is. Ára: 11.760,-Ft - de Önadózó előfizetőknek 20% kedvezmény!

 KISVÁLLALKOZÓK ÜGYVITELI KÉZIKÖNYVE

Kisvállalkozóknak szól a kiadványunk. A kisvállalkozók körét sokféle paraméter szerint meg lehet határozni. Kiadványunkban alapvetően a vállalkozási forma alapján az egyéni vállalkozókat, betéti társaságban, korlátolt felelősségű társaságban vállalkozókat tekintjük kisvállalkozóknak. E meghatározáshoz hozzá tartozónak gondolunk még egy kiegészítést: 100 millió forint éves árbevétel alatt tekintünk egy vállalkozást kisvállalkozásnak. 

Vállalkozni egyéni vállalkozóként is és gazdasági társaság alapításával lehet. Kiadványunkban összehasonlítjuk az egyes vállalkozási formák előnyeit, hátrányait. Részletesen bemutatjuk a vállalkozások alapításának, működésének, adózásának, könyvelésének szabályait. Ez alapján könyvünkből az olvasó teljes áttekintést  kap a vállalkozással szükségszerűen együttjáró ügyviteli feladatokról.

Kiemelten foglalkozunk a kisadózás – a kata adózási mód szabályaival, amelyet egyéni vállalkozók, közkereseti társaságok betéti társaságok alkalmazhatnak.  A kata szigorítása után felvázoljuk az alternatív adózási lehetőségeket is. 

A könyvvezetés, beszámolókészítés a „könyvelés”  szakterületét jelenti a vállalkozás-ügyvitelben. Ebben a körben a szabályok ismertetése mellett felhívjuk a figyelmet arra, hogy a könyvvezetés során lehetőség van a vezetői számvitel rendszerének kialakítására is, amellyel a cégvezetés olyan információkat kaphat a céges működés folyamatairól, a bevételek, költségek és az eredmény alakulásáról – amilyent csak  akar. 

Bemutatjuk a számlázás, nyugtaadás, készpénzkezelés szabályait – amelyek valamennyi vállalkozási formában azonosak. Kitérünk az online számla-adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének módjára, és végig vesszük a  NAV online számla regisztráció lépéseit is. Ezzel a vállalkozás már el is indulhat a digitalizáció útján. De tovább is kell lépni ezen az úton: meg kell teremteni a vállalkozás elektronikus ügyintézési képességét is. Könyvünk tartalmazza ennek forgatókönyvét. Az elektronikus ügyintézés alapvető szabályaival azért kell tisztában lennie minden vállalkozónak, mert ez a kötelező főszabály: egyéni vállalkozót és gazdasági társaságot  is törvény kötelezi az elektronikus ügyintézésre. A hivatalokkal, hatóságokkal való kapcsolattartás ma már nem papíralapon működik. 

A vállalkozási tevékenység végzése, és ennek részeként a vállalkozói ügyvitel jelentős részben személyes adatok kezelésével jár. Szervezeti formájától és tevékenységétől függetlenül gyakorlatilag minden szervezet – gazdasági társaság, egyéni vállalkozó kezel személyes adatokat. Felvázoljuk az adatkezelési tevékenységek leltárát a kisvállalkozásban. Kényes terület ez a vállalkozásban, súlyos bírságok kiszabásának veszélyével. Kiadványunk alapján érthető lesz, hogy mit kíván az uniós adatvédelmi rendelet   – a GDPR – egy hazai kisvállalkozástól, és ezen elvárásoknak milyen intézkedésekkel kell megfelelni. 

Elmúltak már azok az idők, amikor egy vállalkozásban hanyagolható volt az információbiztonság. Az e téren jelentkező kihívásoknak kisvállalkozásban is meg kell felelni - csak rajtunk múlik, hogy ne legyünk elcsapható gyengék, védtelenek, naivak és áldozatok. Pontokba szedve leírjuk, mit tehet a kisvállalkozás önmaga, adatai vagyona és pénzeszközei védelmében.

 Kiadó: Adonet.hu, 2021
Szerző: Dr. Szabó Tibor
Formátum: Hibrid (könyv + e-book)
Terjedelem: 384 oldal
Ára: 11.760,-Ft.
Önadózó előfizetőknek 20% kedvezmény!

Megrendelés: Önadózó Webáruház!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra