Melyek az automatikus fizetési könnyítés szabályai?

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu

Címkék: automatikus fizetési könnyítés


Megbízható adózó élhet vele. A kérelem kizárólag elektronikusan terjeszthető elő a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető űrlapon (FAG01).

A megbízható adózó elektronikusan előterjesztett kérelmére

  • a felróhatóság és a fizetési nehézség fennállásának, illetve átmeneti jellegének vizsgálata nélkül,
  • az Art. hatálya alá tartozó adónemeken fennálló nettó módon számított legfeljebb 1,5 millió forint összegű adótartozására,
  • a kifizető által magánszemélytől levont adó- és járulékkötelezettségek kivételével
  • évente egy alkalommal
  • legfeljebb 12 havi pótlékmentes fizetési könnyítést (fizetési halasztást vagy részletfizetést) engedélyezhet (automatikus fizetési könnyítés) a NAV.

A kérelem kizárólag elektronikusan terjeszthető elő a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető űrlapon (FAG01).

Érvényét veszíti az automatikus fizetési könnyítés, ha az adózó a részletfizetést vagy a fizetési halasztást nem teljesíti. Ekkor a még fennálló tartozást késedelmi pótlék felszámítása mellett egy összegben kell megfizetni.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 kredit, mérlegképes könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 3-12. hóra: 19.950,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra