Melyek az automatikus fizetési könnyítés szabályai?

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu

Címkék: automatikus fizetési könnyítés


Megbízható adózó élhet vele. A kérelem kizárólag elektronikusan terjeszthető elő a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető űrlapon (FAG01).

A megbízható adózó elektronikusan előterjesztett kérelmére

  • a felróhatóság és a fizetési nehézség fennállásának, illetve átmeneti jellegének vizsgálata nélkül,
  • az Art. hatálya alá tartozó adónemeken fennálló nettó módon számított legfeljebb 1,5 millió forint összegű adótartozására,
  • a kifizető által magánszemélytől levont adó- és járulékkötelezettségek kivételével
  • évente egy alkalommal
  • legfeljebb 12 havi pótlékmentes fizetési könnyítést (fizetési halasztást vagy részletfizetést) engedélyezhet (automatikus fizetési könnyítés) a NAV.

A kérelem kizárólag elektronikusan terjeszthető elő a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető űrlapon (FAG01).

Érvényét veszíti az automatikus fizetési könnyítés, ha az adózó a részletfizetést vagy a fizetési halasztást nem teljesíti. Ekkor a még fennálló tartozást késedelmi pótlék felszámítása mellett egy összegben kell megfizetni.

MIÉRT FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA? 

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra