Mikrovállalkozások létszámnövelési kedvezménye

TAO

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Címkék: mikrovállalkozás, létszámnövelési kedvezmény


A kedvezmény mértékét úgy állapítjuk meg, hogy a foglalkoztatottak átlagos állományi létszámának az előző adóévhez viszonyított növekményét megszorozzuk a minimálbér adóévre számított összegével.

-Mikrovállalkozás az, aki 10 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
 
-A kedvezmény mértékét úgy állapítjuk meg, hogy a foglalkoztatottak átlagos állományi létszámának az előző adóévhez viszonyított növekményét megszorozzuk a minimálbér adóévre számított összegével. 
 
-A részletes szabályok a Tao. tv   7. § (1) bekezdés y) pont alatt találhatók. 

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra