Minden kisvállalkozó hátrányban van

KKV

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az a meglátásom, hogy a KATA és a járulékkedvezményt egységessé kellene tenni, ez lehetne egy igazi gazdasági segítség, és olyan feltételeket hozni, hogy ezt lehessen NEM igénybe venni, tehát, aki akarja, az fizethetné továbbra is, mint a banki hiteleket.

Adószakértőként dolgozom, mint egyéni vállalkozó. Az én meglátásom nem csak az én szegmensemre vonatkozhat, hanem mindenkire.

A KATA és a járulékmentességi rendeletetek nem egyenlő súllyal kezelik a gazdasági szereplőket. 

Most minden kisvállalkozó hátrányban van. Mindenféle tevékenységű kis, családi üzleteket látok bezárva, akik hónapról hónapra tartják el magukat. Az a meglátásom, hogy a KATA és a járulékkedvezményt egységessé kellene tenni,  ez lehetne egy igazi gazdasági segítség, és olyan feltételeket hozni, hogy ezt lehessen NEM igénybe venni, tehát, aki akarja, az fizethetné továbbra is, mint a banki hiteleket.

Sokan felismerték az én körömben, hogy amíg bírják, fizetik a terheket, mert ennek jelentős emelő hatása lehet a jövőbeni helyzetre.

A kedvezményezett tevékenységeken kívűl maradókat ugyanúgy érinti a válság, mint a kedvezményezetteket, ezért igazságosabb lenne általánossá kellene tenni a mentességeket. 

Gaál András Ottó
Adótanácsadó

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra