NAV ellenőrzési irányok 2020

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: ellenőrzési irányok 2020


Kiemelten kezelik a bújtatott foglalkoztatás feltárását és visszaszorítását, a valójában munkaviszonyban történő foglalkoztatás kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) mögé rejtésének megakadályozását. Továbbra is figyelemmel kísérik a székhelyszolgáltatókat, valamint az e-kereskedelmet

Erősíti fellépését az adóelkerülések kiszűrése érdekében az adóhatóság.

Erősíti fellépését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóelkerülések feltárása, illetve az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrése érdekében - ismertette az idei évre tervezett ellenőrzései kapcsán az adóhatóság.

Kiemelten kezelik a bújtatott foglalkoztatás feltárását és visszaszorítását, a valójában munkaviszonyban történő foglalkoztatás kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) mögé rejtésének megakadályozását.

A NAV továbbra is figyelemmel kíséri a székhelyszolgáltatókat, valamint az e-kereskedelmet. Kockázatelemzései alapján kiemelt figyelmet fordít az építőipari vállalkozásokra, a vendéglátóipari vállalkozásokra, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelemre, a jövedéki termékek feketepiacára, valamint az áfacsalással bonyolított zöldség- és gyümölcskereskedelmi ügyletekre.

A 2020-as kiemelt feladatok között említették a behajthatatlan követelésekhez kapcsolódó áfa-visszaigénylések ellenőrzését, valamint a népegészségügyi termékadó-kötelezettség teljesítésének vizsgálatát.

Idén a NAV jellemzően a turizmusfejlesztési hozzájárulás alanyainál, az ingatlan-, illetve telekértékesítésből származó jövedelmet be nem valló adózóknál, a környezetvédelmi termékdíjat nem fizető, továbbá a nemzetközi információcsere-adatok szerint adókötelezettségüket nem teljesítő adózók körében végez támogató eljárásokat.

Az adóhatóság továbbra is előre jelzi honlapján az adótraffipax rovatban, hogy milyen időszakban és helyszíneken végez jogkövetési vizsgálatokat és tart próbavásárlásokat.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra