NAV esetpéldák pénzmosásra

ART

Nyomtatás
Forrás: https://pei.nav.gov.hu/ | Szerző: NAV PEI

Címkék: pénzmosás


A NAV PEI honlapján közzétett eset szerint egy magyarországi ügyvédi iroda és egy, az Egyesült Királyságban bejegyzett társaság (Llp) között megbízási szerződés jött létre, amelynek alapján az ügyvédi iroda teljes körű tanácsadói és jogi szolgáltatást nyújt magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatban külföldi állampolgárok részére, valamint az Llp harmadik országbeli állampolgárokat közvetít az ügyvédi iroda részére.

A honosítási kérelem megszerzése után az ügyvédi iroda köteles megbízási díjat fizetni. Az Llp külföldi bankszámlájára jelentős összegek érkeztek – többek között – az ügyvédi iroda fizetési számlájáról. Az ügyvédi iroda egyik letéti számlájára közel 700 000 EUR összegű jóváírás érkezett egy indiai állampolgár nigériai székhelyű hitelintézetnél vezetett fizetési számlájáról. A jóváírt összeg jelentős része átutalásra került egy Liechtensteinben vezetett fizetési számlára.

Az ügyvédi iroda további letéti számláira 3 indiai állampolgár nigériai székhelyű hitelintézetnél vezetett fizetési számlájáról összesen 2 millió EUR-t meghaladó összegű átutalást teljesítettek. Az elemző-értékelő tevékenység során megállapításra került, hogy a küldő felek egy nemzetközi jellegű, pénzmosás bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban levő büntetőeljárásban gyanúsítottak.

A fentiek miatt a letéti számlák felfüggesztésre kerültek. Megállapításra került, hogy a letéti számlákra átutalást teljesítő személyek közül ketten testvérek. Egy indiai székhelyű gazdasági társaság tulajdonosai, ellenük banki hitelcsalás és pénzmosás bűncselekmények gyanúja miatt eljárás van folyamatban. Az elkövetők több mint 300 fedőcéget hoztak létre, amelyek célja a banki hitelcsalás elkövetéséből származó összegek elfedése volt. Valószínűsíthető, hogy az elkövetők az átutalás időszakában Nigériában tartózkodtak. A rendelkezésre álló információk a nyomozó hatóság részére megküldésre kerültek. A nyomozó hatóság pénzmosás bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelynek során 1 milliárd HUF összeget foglalt le.

További esetpéldák a NAV PEI honlapján!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra