NFM: hatmilliárd forintos pályázat a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére

Forrás: MTI

Címkék: civil szervezetek, nonprofit szervezetek, GINOP


A társadalmi vállalkozások azon nonprofit és civil szervezetek, amelyek társadalmi célkitűzéseik mellett üzleti célokkal is rendelkeznek, gazdálkodásuk eredményét a társadalmi cél érdekében visszaforgatják, valamint költségvetésükben és szervezeti működésükben érvényesítik a részvételen alapuló döntéshozatal elvét.

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése címmel hatmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, a pályázók 6,5 millió és 250 millió forint közötti fejlesztési forrást nyerhetnek el - közölte  Rákossy Balázs kedden.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára ismertette: társadalmi vállalkozások azon nonprofit és civil szervezetek, amelyek társadalmi célkitűzéseik mellett üzleti célokkal is rendelkeznek, gazdálkodásuk eredményét a társadalmi cél érdekében visszaforgatják, valamint költségvetésükben és szervezeti működésükben érvényesítik a részvételen alapuló döntéshozatal elvét.

A társadalmi vállalkozások fontos foglalkoztatók, ezért erősíteni kell pénzügyi fenntarthatóságukat - hangsúlyozta az államtitkár. A felhívással a már működő szervezetek bázisán új társadalmi célú vállalkozások létrehozását szeretnék segíteni, illetve tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozására ösztönözni a már működő társadalmi vállalkozásokat, piacképes termékek és szolgáltatások előállításával.

A projekt keretében elvárás, hogy a for- és non-profit szektor szereplőivel létrejövő üzleti kapcsolatok a későbbiekben biztosítsák a szervezetek stabil működési hátterét - emelte ki az államtitkár.

Pályázatot olyan társadalmi vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok és egyesületek nyújthatnak be, amelyek a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projektben minősített társadalmi hasznossággal és megfelelő üzleti tervvel rendelkeznek.

Az érdeklődő társadalmi vállalkozások, vagy azzá válni kívánó szervezetek számára az üzleti modell fejlesztéséhez szakmai tanácsadás felkészítést, a megvalósítás során mentorálást nyújt és hálózatosodásukat elősegíti az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által alapított konzorcium a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projekt keretei között.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra