NGM: megjelent a Pest megyei kkv-k telephelyfeltételeinek javítását segítő pályázat

Forrás: MTI

Címkék: Kkv, telephely


A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása, meglévő telephelyek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével. A támogatási kérelmeket május 21-étől lehet beadni.

A Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítását támogató pályázati felhívás jelent meg 4,5 milliárd forint értékben - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
 
A támogatási kérelmeket május 21-étől lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei második pályázati kiírására - mondta az államtitkár.
 
A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása. A pályázat keretében lehetővé válik a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások meglévő telephelyeinek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével. 
 
A pályázat keretében minimum 20, maximum 100 millió forintos támogatás igénylésére van lehetőség. Önállóan nem támogatható tevékenységként kapcsolódó eszközbeszerzésre, megújuló energiaforrás beszerzésére, bemutatóterem vagy iroda építésére, belső parkolók kialakítására is lehetőség van.
 
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása iránt, szem előtt tartva, hogy a magyar munkavállalók háromnegyedének a kkv-k biztosítanak megélhetést. A kormány kiemelten kezeli a vállalkozások helyzetét, mert a beruházásokkal, technológiai fejlesztésekkel, uniós és belföldi támogatásokkal ezek a cégek tovább erősödhetnek, amivel versenyképességük, ezáltal az ország versenyképessége is tovább javulhat.
 
A pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket május 21-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon, a benyújtásra 30 nap áll rendelkezésre.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra