Osztalékra dolgozás - mint üzleti modell

SZJA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: Dr. Szabó Tibor

Címkék: osztalék


Ajánljuk cégtulajdonosok figyelmébe az osztalék intézményét, annak igen kedvező adózását, és az osztalék
kedvező hatását a cég működésére

■ Az osztalékra dolgozás a cégben majdhogynem egy üzleti modellt jelent. Az extra alacsony társasági adóval és szja-val az állam ösztönzi is a vállalkozásokat, hogy fizessenek, illetve vegyenek ki osztalékot. 
 
A cég szempontjában adózási biztonságot jelent és átlátható működést, az osztalékot váró cégtulajdonos nem érdekelt az eredmény torzításában. 
 
■ A privát szférában pedig szintén egy adózási biztonságot jelent. Pozitivan érinti a bank előtti személyes hitelképességet is.
 
■ A privát szféra és az adózás kapcsán meg kell említeni, hogy a 10 évvel ezelőtt a vállalkozókra kihegyezett vagyongyarapodási ellenőrzésekre vonatkozó jogi szabályozás megváltozott – ilyen eljárást alapesteben már nem folytathat az adóhatóság, csak ha büntetőeljárás indult a magánszemély ellen.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 22.680,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra