Osztalékra dolgozás - mint üzleti modell

SZJA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: Dr. Szabó Tibor

Címkék: osztalék


Ajánljuk cégtulajdonosok figyelmébe az osztalék intézményét, annak igen kedvező adózását, és az osztalék
kedvező hatását a cég működésére

■ Az osztalékra dolgozás a cégben majdhogynem egy üzleti modellt jelent. Az extra alacsony társasági adóval és szja-val az állam ösztönzi is a vállalkozásokat, hogy fizessenek, illetve vegyenek ki osztalékot. 
 
A cég szempontjában adózási biztonságot jelent és átlátható működést, az osztalékot váró cégtulajdonos nem érdekelt az eredmény torzításában. 
 
■ A privát szférában pedig szintén egy adózási biztonságot jelent. Pozitivan érinti a bank előtti személyes hitelképességet is.
 
■ A privát szféra és az adózás kapcsán meg kell említeni, hogy a 10 évvel ezelőtt a vállalkozókra kihegyezett vagyongyarapodási ellenőrzésekre vonatkozó jogi szabályozás megváltozott – ilyen eljárást alapesteben már nem folytathat az adóhatóság, csak ha büntetőeljárás indult a magánszemély ellen.

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra