Osztalékra dolgozás - mint üzleti modell

SZJA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: Dr. Szabó Tibor

Címkék: osztalék


Ajánljuk cégtulajdonosok figyelmébe az osztalék intézményét, annak igen kedvező adózását, és az osztalék
kedvező hatását a cég működésére

■ Az osztalékra dolgozás a cégben majdhogynem egy üzleti modellt jelent. Az extra alacsony társasági adóval és szja-val az állam ösztönzi is a vállalkozásokat, hogy fizessenek, illetve vegyenek ki osztalékot. 
 
A cég szempontjában adózási biztonságot jelent és átlátható működést, az osztalékot váró cégtulajdonos nem érdekelt az eredmény torzításában. 
 
■ A privát szférában pedig szintén egy adózási biztonságot jelent. Pozitivan érinti a bank előtti személyes hitelképességet is.
 
■ A privát szféra és az adózás kapcsán meg kell említeni, hogy a 10 évvel ezelőtt a vállalkozókra kihegyezett vagyongyarapodási ellenőrzésekre vonatkozó jogi szabályozás megváltozott – ilyen eljárást alapesteben már nem folytathat az adóhatóság, csak ha büntetőeljárás indult a magánszemély ellen.

SEGÉDLET ONLINE SZÁMLÁZÁSHOZ KISVÁLLALKOZÓKNAK 

A pdf formátumban letölthető kézikönyv pontról pontra bemutatja, mit kell tennie a kisvállalkozónak ahhoz, hogy megfeleljen az új számlázási szabályoknak – amelyeket július 1-től minden vállalkozásnak kötelező alkalmaznia. A kézikönyv ára magában foglal egy 30 napos jogi tanácsadás szolgáltatást is korlátlan számú kérdés lehetőségével, ennek keretében a szerző dr. Szabó Tibor ügyvéd telefonos konzultáció keretében válaszol a számlázással és a vállalkozás működésével kapcsolatos kérdésekre, szükség esetén segít az online számla regisztrációs lépések elvégzésében is. Ára: 25.400,-Ft - Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/segedlet-online-szamlazashoz-kisvallalkozoknak-231


Vissza az előző oldalra