Pályázat indult női vállalkozók támogatására

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Öt magyar vállalkozónő egyenként kétmillió forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer - közölte Sármay Bence. Hozzátette, a pályázatokat május 21-ig lehet benyújtani legalább 51 százalékban női tulajdonban álló vállalkozásokkal, amelyeket 2021. január 1. előtt jegyeztek be.

Magyarországon is elindítja a Visa a She's Next elnevezésű, nők által vezetett vállalkozások támogatására létrehozott globális programját - jelentette be Sármay Bence, a digitális fizetési szolgáltató területi vezetője kedden Budapesten.    

Öt magyar vállalkozónő egyenként kétmillió forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer - közölte Sármay Bence. Hozzátette, a pályázatokat május 21-ig lehet benyújtani legalább 51 százalékban női tulajdonban álló vállalkozásokkal, amelyeket 2021. január 1. előtt jegyeztek be.

Lényeges továbbá a "meggyőző vállalkozói történet", valamint a "digitális jelenlét", mint például weboldal, online rendelési funkció, közösségi média platform, vagy, hogy a vállalkozás képes legyen digitális fizetések fogadására - emelte ki a területi vezető.

Hangsúlyozta: a Visa globális programja során világszerte több mint 2,8 millió dollárt fordítottak női vállalkozók támogatására és mentorálására, például az Egyesült Államokban, Kanadában, Írországban és Lengyelországban.

Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón ismertette friss kutatásuk eredményeit, amelyek szerint minden második magyar vállalkozó nő számára kihívást jelent vállalkozásának finanszírozása. A válaszadók 51 százaléka jelölte meg nehézségei között a forrásbevonás nehézségét, 26 százalék a "saját határokat" - mint például a szakmai ismeretek hiányát -, 16 százalék az egyéb munkát és a családi kötelezettségeket.

A magyarországi cégek tulajdonosai között feleannyi a nő, mint a férfi, és ez az arány csak nagyon lassan csökken - hívta fel a figyelmet Juhász Katalin. Megjegyezte, hogy felmérésük szerint majdnem minden negyedik női vállalkozó találkozott előítéletekkel, ami egyébként jobb arány, mint Csehországban és Szlovákiában, ahol szintén végeztek kutatást.

Beszélt arról is, hogy a vállalkozó nők arra a kérdésre, hogy miért kezdtek önálló vállalkozásba, legnagyobb részt - 54 százalékban - a függetlenséget említették, 24 százalékuk valami újat akart létrehozni, 18 százalék jobb jövedelemre vágyott.

***

Ajánljuk az alábbi Önadózó kézikönyveket:

ÚJ MUNKAJOGI TÁJÉKOZTATÁSOK ÚTMUTATÓVAL 2023

ŐSTERMELŐK ÉS CSALÁDI GAZDASÁGOK KÉZIKÖNYVE (2023)

AGRÁRGAZDASÁGOK ÁTADÁSA ÉS ADÓZÁSA

KFT KÉZIKÖNYV

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVE

ÜZLETI TITOKVÉDELMI CSOMAG CÉGEKNEK

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra