Pénzmosás esetek - bankszámlára érkezett a bűnös pénz

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: pénzmosás


2018 januárja és júliusa között a két férfi érdekeltségébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira ismeretlenek által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak nagyobb összegeket. A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírások bűncselekményekből származnak. Az összegek egy részét azonnal felvették

Külföldi cégektől kicsalt 350 millió forint tisztára mosásában működött közre két férfi és egy nő, emiatt vádat emelt ellenük a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség - közölte a főügyészség helyettes szóvivője.

Saághy Flóra közölte: 2018 januárja és júliusa között a két férfi érdekeltségébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira ismeretlenek által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak nagyobb összegeket.

A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírások bűncselekményekből származnak. Az összegek egy részét azonnal felvették, nagyobb részüket azonban a vádlottak lakossági és céges számlái között - valótlan adatokat feltüntetve - többször átutalták, majd a már legálisnak látszó készpénzt szerezték meg a bankból.

A vádlottak így csaknem 200 millió forinthoz jutottak hozzá, a legutolsó, 154 millió forintos tétel felvételét is megrendelték, ám azt a pénzintézet - a csalás gyanújáról értesülve - visszautalta a küldő vállalkozásnak.

Az egyik férfi a bűncselekményekből származó összegekből 5 millió forintot elutalt a felesége magánszámlájára, aki a pénzt részben felvette, részben pedig rövid időn belül bankkártyával elköltötte - ismertette az ügyész.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra