Pénztárgép-elütés javítása

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: pénztárgép


Amennyiben az adóalany a nyugta kinyomtatását követően veszi észre, hogy téves összeget ütött be a pénztárgépbe és az általa üzemeltetett online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására, melyből következően nincs lehetősége pénztárgépi sztornózásra, akkor kézzel kell ezt megtennie. Az adóhatóság felé nem kell adatot szolgáltatni.

Mi a teendő abban az esetben, ha az online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására?

Amennyiben az adóalany a nyugta kinyomtatását követően veszi észre, hogy téves összeget ütött be a pénztárgépbe és az általa üzemeltetett online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására, melyből következően nincs lehetősége pénztárgépi sztornózásra, akkor kézzel kell ezt megtennie.

Fentiekről az adóhatóság felé nem kell adatot szolgáltatni, ugyanakkor egy esetleges ellenőrzés során a tévesen kibocsátott nyugta sztornózásának tényét hitelt érdemlően igazoló okmányt (mely lehet jegyzőkönyv, „a pénztárgép napi bevételének módosító tételei” nyomtatvány, kézi sztornó nyugta, stb.) be kell tudni mutatni, és azzal más bizonylatokhoz (nyugta, számla) hasonlóan el kell tudni számolni. Nevezett okmányok mellé a tévesen kiállított nyugtát – amennyiben az rendelkezésre áll – csatolni szükséges.

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra