Pénztárgép-elütés javítása

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: pénztárgép


Amennyiben az adóalany a nyugta kinyomtatását követően veszi észre, hogy téves összeget ütött be a pénztárgépbe és az általa üzemeltetett online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására, melyből következően nincs lehetősége pénztárgépi sztornózásra, akkor kézzel kell ezt megtennie. Az adóhatóság felé nem kell adatot szolgáltatni.

Mi a teendő abban az esetben, ha az online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására?

Amennyiben az adóalany a nyugta kinyomtatását követően veszi észre, hogy téves összeget ütött be a pénztárgépbe és az általa üzemeltetett online pénztárgép nem alkalmas sztornó nyugta kiállítására, melyből következően nincs lehetősége pénztárgépi sztornózásra, akkor kézzel kell ezt megtennie.

Fentiekről az adóhatóság felé nem kell adatot szolgáltatni, ugyanakkor egy esetleges ellenőrzés során a tévesen kibocsátott nyugta sztornózásának tényét hitelt érdemlően igazoló okmányt (mely lehet jegyzőkönyv, „a pénztárgép napi bevételének módosító tételei” nyomtatvány, kézi sztornó nyugta, stb.) be kell tudni mutatni, és azzal más bizonylatokhoz (nyugta, számla) hasonlóan el kell tudni számolni. Nevezett okmányok mellé a tévesen kiállított nyugtát – amennyiben az rendelkezésre áll – csatolni szükséges.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 5-12. hónapra 19.320,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra