Szakkönyvek és szabályzatok az Önadózó Webáruházból

Forrás: Önadózó

Kézikönyv és iratminták a belső visszaélés-bejelentési rendszer működtetéséhez ● Nemzetközi ügyletek áfája és számlázása ● Adómenedzsment kézikönyv ● Egyéni vállalkozók adózási kézikönyve ● Cégmegszüntetési segédlet ● Új munkajogi tájékoztatások ● A Munka törvénykönyve magyarárzata ● Kft kézikönyv ● Betéti társaságok kézikönyve ● Őstermelők és családi gazdaságok kézikönyve ● Agrárgazdaságok átadása és adózása ● Az üzleti titok és a know-how védelme kézikönyv ● Sportolók, edzők, sportszervezők adózása ● Szabadfoglalkozás kézikönyvek ● Ügyvezetők könyve ● Munkáltató adatkezelés kézikönyve és iratmintái ● Áruk és digitális tartalmak értékesítésének jogi megfeleltetése ● Webáruházi értékesítés jogi megfeleltetése ● Cafetéria szabályzat csomag útmutatóval ● Számviteli politikai és szabályzatok ● Pénzmosás elleni szabályzat csomagok ● Kkv GDPR szabályzatok

KÉZIKÖNYV ÉS IRATMINTÁK A BELSŐ VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZER MŰKÖDTETÉSÉHEZ

Kiadványunk azoknak a foglalkoztatóknak szól, akik önerőből, házon belül kívánják megoldani a belső visszaélés-bejelentési rendszer létrehozását és működtetését. Adunk ehhez mindenféle iratmintát és útmutatót. Segédlet a Panasztörvény alkalmazásához minden foglalkoztatónak

NEMZETKÖZI ÜGYLETEK ÁFÁ-JA ÉS SZÁMLÁZÁSA

Gyakorlati példák, esettanulmányok, bírósági ítéletek.

CÉGMEGSZÜNTETÉSI SEGÉDLET - AZ EGYSZERŰSÍTETT VÉGELSZÁMOLÁS KÉZIKÖNYVE ÉS IRATMINTÁI

Kiadványunk segítségével egyszerűen, gyorsan, olcsón és önállóan megszüntetheti bt-jét, kft-jét. Forgatókönyv, iratminták, adózási buktatók, illetékszabályok.

ÚJ MUNKAJOGI TÁJÉKOZTATÁSOK ÚTMUTATÓVAL 2023

Mi változott, hogyan, és mikortól kell alkalmazni? Kiadványunk tartalmazza a Munka törvénykönyve 2023-as módosításainak magyarázatát, és iratmintáit. A legfontosabb, minden munkáltatót érintő változás, hogy 2023. január 1-től új munkavállaló felvétele esetére újra kell írni a munkáltatói tájékoztatásokat. Kiadványunk tartalmazza ennek letölthető, szerkeszthető mintáját is.

A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE MAGYARÁZATA 2023

Az Mt. és a Ptk. munkaviszonyra vonatkozó szabályai

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVE

Adótippek az átalányadó, a vállalkozói Szja és az új kata alkalmazásához ● Hogyan vegyük ki a pénzt vállalkozásból? ● Adózás- és könyveléstechnikai tudnivalók ● Működési szabályok a vállalkozásban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

KFT KÉZIKÖNYV

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

BETÉTI TÁRSASÁGOK KÉZIKÖNYVE

Bt. tagok, ügyvezetők jogállása, feladatai, felelőssége ● Működési szabályok ● Átalakulás, cégmegszüntetés, végelszámolás ● Munkajogi, adózási, könyvelési tudnivalók bt. tagoknak ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

ŐSTERMELŐK ÉS CSALÁDI GAZDASÁGOK KÉZIKÖNYVE (2023)

2023-as kiadás. Kiadványunk összefoglalja az őstermelői tevékenységhez és a családi gazdaság alapításához és működéséhez kapcsolódó jogi, szervezeti teendőket, adózási, bevallási, könyvelési feladatokat és határidőket. A lehetséges adókedvezményeket és mentességeket is számba vesszük. Kiadványunkkal áttekinthetők az őstermelőket, családi gazdaságokat terhelő ügyviteli, adózási, jogi, szervezeti feladatok és kialakítható a saját ügyvitel helyes rendje. Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

AGRÁRGAZDASÁGOK ÁTADÁSA ÉS ADÓZÁSA

Kiadványunk az agrárgazdaságok átadásáról szóló 2021. évi CXLIII. törvény magyarázatát, kapcsolódó adózási szabályainak ismertetését, továbbá a gazdaságátadási adásvételi, -ajándékozás, -tartási és -életjáradéki szerződés mintáit tartalmazza - ezeket szerkeszthető Word formtumban is küldjük.

ÜZLETI TITOKVÉDELMI CSOMAG CÉGEKNEK

Kézikönyv, szabályzat- és szerződésminták az üzleti titok és a know-how cégen belüli megóvásához. Print + e-könyv + Leötlthető, szerkeszthető iratminták

SPORTOLÓK, EDZŐK, SPORTSZERVEZŐK ADÓZÁSA

Könyvünkben bemutatjuk a sportolókra, edzőkre, sportszervezőkre vonatkozó foglalkozási és jövedelemadózási szabályokat, de kitérünk a felmerülő általános forgalmi adó kérdésekre is. Bemutatjuk az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) alkalmazását a sportfoglalkozásokban. Kitérünk a hivatásos sportoló, edző, sportmunkatárs, sportszakember fogalmára is. A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

ORVOSOK, EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

ÚJSÁGÍRÓK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak az újságírókank? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

SZOCIÁLIS MUNKÁSOK ÉS SEGÍTŐK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak a szociális munkásoknak, szociális segítőknek, szociális tanácsadóknak? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

INFORMATIKUSOK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak az informatikusoknak? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

KULTURÁLIS SZERVEZŐK, PRODUCEREK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak a kulturális szervezőknek, producereknek, produkciós managereknek? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

TANÁROK ÉS OKTATÓK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak a tanároknak, oktatóknak? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

ALKOTÓ- ÉS ELŐADÓMŰVÉSZEK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Milyen szabadfoglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak az alkotó- és előadóművészeknek? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak? A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

MÉRNÖKÖK SZABADFOGLALKOZÁSBAN

Kiadványunkban összefoglaltuk, hogy milyen foglakozási, vállalkozási lehetőségeik vannak a mérnököknek, és önálló tevékenységük során milyen adózási alternatívák közül választhatnak. A könyvet vásárláskor automatikusan küldjük e-könyv (pdf) formátumban is.

WEBÁRUHÁZI ÉRTÉKESÍTÉS JOGI MEGFELELTETÉSE

Útmutató a webáruházakra vonatkozó jogszabályi előírások teljesítéséhez + Adózási, számlázási szabályok + Mintadokumentumok: általános szerződési feltételek (ÁSZF), jogi és adatkezelési tájékoztatások, szabályzatok, nyilvántartások + Webáruház Jogi Teszt már működő webáruházaknak. Már a 2022-es azabályok szerint! Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is. Az e-könyv formátumunk előnye, hogy a Tartalomjegyzékből minden egyes rész könnyen elérhető. E kiadványunk mellé ajánljuk az Áruk és digitális tartalmak értékesítésítésének jogi megfeleltetése című kiadványunkat, amely a webáruházban értékesített termékekre vonatkozó jogi követelmények teljesítéséhez ad segítséget!

ÁRUK ÉS DIGITÁLIS TARTALMAK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK JOGI MEGFELELTETÉSE

Kiadványunk arról szól, hogy a kiskereskedelemben milyen jogi feltételekkel és kellékekkek értékesíthető bármilyen áru, fogyasztási cikk, vagy digitális tartalom és digitális szolgáltatás. Az erre vonatkozó 2022. január 1-től hatályos kormányrendeletnek minden hagyományos kereskedelmi üzlet és minden webáruház köteles megfelelni, fogyasztóvédelmi bírság terhével. Kiadványunk a 373-as rendelet alkalmazói kézikönyve, mert bemutatjuk és értelmezzük az alkalmazandó rendeleti szabályokat. Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is, E kiadványunk mellé ajánljuk a Webáruházi értékesítés jogi megfeleltetése című kiadványunkat, amely az értékesítés platformájára, a webáruházra vonatkozó jogi követelmények teljesítéséhez ad segítséget!

ÜGYVEZETŐK KÖNYVE

Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén

ADÓMENEDZSMENT KÉZIKÖNYV

Kiadványunk ügyvezetőknek, cégtulajdonosoknak szól, akik jellemzően nem szakértői az adózásnak, ugyanakkor irányítási jogkörük és felelősségük kiterjed e szakterületre is. Kiadványunk célja, hogy az ügyvezetők átlássák az üzlet és az adózás összefüggéseit, értsék abban a saját szerepüket és felismerjék a reájuk leselkedő veszélyeket. Sokkal több ez a kiadvány, mint adótippek gyűjteménye...

MUNKÁLTATÓI ADATKEZELÉS KÉZIKÖNYVE ÉS IRATMINTÁI

Kiadványunk a munkavállalók személyes adatainak jogszerű és bizalmas kezeléséhez ad gyakorlati segítséget és megoldásokat, ezzel kialakítható és fenntartható a jogszerű munkáltatói adatkezelés rendje. Kiadványunkkal a munkáltatók tesztelhetik, hogy eddigi gyakorlatuk és adatkezelésük biztonsági szintje mennyiben felel meg a hatályos jogi előírásoknak.

ALAPÍTVÁNY MEGSZÜNTETÉSE 5 LÉPÉSBEN IRATMINTÁKKAL (E-KÖNYV)

Kézikönyv alvó és tevékenységet nem végző alapítványok gyors és egyszerű megszüntetéséhez. Kiadványunk segítségével önállóan is elvégezhetők az alapítvány megszüntetésének és nyilvántartásból való törlésének feladatai. Kézikönyv + Forgatókönyv + Iratminták (Word). Az e-könyv formátumunk előnye, hogy a Tartalomjegyzékből minden egyes rész könnyen elérhető.

EGYESÜLET MEGSZÜNTETÉSE 5 LÉPÉSBEN IRATMINTÁKKAL (E-KÖNYV)

Így kell megszüntetni az alvó és tevékenységet nem végző egyesületeket. Kiadványunk segítségével önállóan is elvégezhetők az egyesület megszüntetésének és nyilvántartásból való törlésének feladatai. Kézikönyv + Forgatókönyv + Iratminták (Word). Az e-könyv formátumunk előnye, hogy a Tartalomjegyzékből minden egyes rész könnyen elérhető.

CAFETÉRIA SZABÁLYZAT CSOMAG ÚTMUTATÓVAL 2023

A kis- és középvállalkozásoknak, intézményeknek szóló cafetéria-szabályzat és iratminta csomagunkkal a jogszabályi előírásoknak megfelelőpen kialakítható a cég, intézmény béren felüli juttatási rendszere.

SZÁMVITELI POLITIKA ÉS SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK 2023

Szerkeszthető (word) formátumban elérhetők a 2023-as számviteli szabályzat minták: Számviteli Politika ■ Pénzkezelési Szabályzat ■ (Valutapénztári szabályokat is tartalmaz) ■ Értékelési Szabályzat ■ Leltárkészítési és Leltározási Szabályzat ■ Útmutató az önköltségszámítási szabályzat elkészítéséhez ■ Útmutató a minták alkalmazásához

KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÓK PÉNZMOSÁS ELLENI SZABÁLYZAT CSOMAGJA 2023

Tartalmazza a 2022 szeptember 1-én közzétett NAV mintaszabályzat szerint átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, képzési dokumentumokat, tényleges tulajdonosi nyilvántartást - könyvviteli szolgáltatók részére. Változott az ügyfélátvilágítási adatlap is! Önadózó 2023. évi előfizetők részére ingyenes

ADÓTANÁCSADÓK, ADÓSZAKÉRTŐK PÉNZMOSÁS ELLENI SZABÁLYZAT CSOMAGJA 2023

Tartalmazza a 2022 szeptember 1-én közzétett NAV mintaszabályzat szerint átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, képzési dokumentumokat, tényleges tulajdonosi nyilvántartást - adótanácsadók, adószakértők részére. Változott az ügyfélátvilágítási adatlap is! Önadózó 2023. évi előfizetők részére ingyenes

INGATLAN-VÁLLALKOZÁSOK PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAGJA 2023

Tartalmazza a 2022 szeptember 1-én közzétett NAV mintaszabályzat szerint átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, képzési dokumentumokat, tényleges tulajdonosi nyilvántartást - ingatlanközvetítők, és egyéb ingatlannal kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások részére. Változott az ügyfélátvilágítási adatlap is! Önadózó 2023. évi előfizetők részére ingyenes,

KÉZIKÖNYV VÁLLALKOZÁSOK GDPR MEGFELELÉSI KÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉHEZ

Forgatókönyv, csekklista és iratmintatár. Ha Ön egy olyan vállalkozás, szervezet vezetője vagy munkatársa, amely 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztat, és megérett a döntés cége GDPR megfeleltetésének végrehajtására, vagy felülvizsgálatára – akkor kiadványunkban megtalálja a tökéletes megoldást.  Ha e kiadványban írtakat végrehajtja, kidolgozott megoldásainkat alkalmazza, cége ténylegesen meg fog felelni a GDPR előírásainak.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra