SZÉP-kártya - Már 7.600 elfogadóhely

SZJA

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az éve eleji 5 ezerről, alig egy hónap alatt 7.600-ra emelkedett a SZÉP-kártya elfogadóhelyek száma és az év közepére 20 ezer partner-szolgáltatóra számít a nemzetgazdasági tárca - mondta a megújult cafeteria rendszerért felelős miniszteri biztos szerdán Egerben.

Körtvélyessy László az új cafeteria rendszer előnyeit ismertetve a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara fórumán elmondta, már 4.500 munkáltató - jellemzően a legnagyobbak - igényelt SZÉP kártyát több százezer munkavállalónak.

Mintegy 65 ezer, az OTP, az MKB és a K&H bankok által kibocsátott kártya már a munkavállalók kezében van és ugyanennyinek folyik a gyártása. Az ezzel kapcsolatos költségek nem az államot terhelik, hanem a kibocsátó pénzintézeteket - tette hozzá.

Elmondta: az évi 450 ezer forint erejéig feltölthető SZÉP kártya bevezetésével a kormányzat elsősorban a hazai turizmust kívánja élénkíteni: az üdülési csekk 6 százalékos jutalékával szemben a szolgáltatóknak csupán 1,5 százalékot kell fizetniük elfogadás esetén.

Használata is lényegesen egyszerűbb: például a falusi vendéglátóknak nem kell 10-20 ezer forintos csatlakozási díjat fizetniük, illetve a csekkel szemben nem kell vesződni a beváltással sem. A fizetés terminál használata nélkül internet segítségével, vagy telefonon keresztül is megtörténhet. Az átfutási idő pedig a csekkre jellemző 2 hónappal szemben 15 nap, így a szolgáltatók lényegesen hamarabb juthatnak hozzá a pénzükhöz.

Mindettől azt várják, hogy lényegesen tágabb lesz a SZÉP kártyát elfogadók köre, mint az üdülési csekk esetében.

Kifejtette, a keretösszegből 75 ezer forint fordítható rekreációs, egészségmegőrző célokra és 150 ezer forint étkezésre, ami egyenlő havi 12.500 forinttal.

Az Erzsébet-utalványból az államhoz befolyó, várhatóan, mintegy 10 milliárd forintot teljes egészében szociális célokra, szociális üdültetésre és étkeztetésre fordítják - mondta Körvélyessy László.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra