Szünetelő volt evásoknak is be kell jelenteniük választásukat

Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: EVA, szünetelés


2020. január 1-je óta áfaalanynak minősülnek azok, akik 2019. december 31-éig az azóta megszűnt egyszerűsített vállalkozói adó (eva) formájában teljesítették adókötelezettségeiket.

Ez a változás a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozókra, valamint egyéni ügyvédekre is vonatkozik.

Ők ugyanis attól függetlenül kötelesek 2020. január 15-éig bejelenteni az általános forgalmi adó megállapítására vonatkozó választásukat, hogy az eva-alanyiság megszűnésének időpontjában a tevékenységüket szüneteltették. 

Ennek oka, hogy az általánosforgalmiadó-alanyiság folyamatosan fennáll, tehát a szüneteltetés ideje alatt sem szakad meg.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 23.940,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra