Szünetelő volt evásoknak is be kell jelenteniük választásukat

Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: EVA, szünetelés


2020. január 1-je óta áfaalanynak minősülnek azok, akik 2019. december 31-éig az azóta megszűnt egyszerűsített vállalkozói adó (eva) formájában teljesítették adókötelezettségeiket.

Ez a változás a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozókra, valamint egyéni ügyvédekre is vonatkozik.

Ők ugyanis attól függetlenül kötelesek 2020. január 15-éig bejelenteni az általános forgalmi adó megállapítására vonatkozó választásukat, hogy az eva-alanyiság megszűnésének időpontjában a tevékenységüket szüneteltették. 

Ennek oka, hogy az általánosforgalmiadó-alanyiság folyamatosan fennáll, tehát a szüneteltetés ideje alatt sem szakad meg.

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra