Támogatás társasházak távfűtési rendszerének korszerűsítésére

Forrás: MTI

A támogatás szabályazhatóságot lehetővé tévő berendezésekre, de akár radiátorcserére is igénybe vehető. 2021 márciustól lehet pályázni.

A tavalyihoz hasonlóan márciustól újra pályázhatnak, összesen 3 milliárd forintos keretösszegben a társasházak és lakásszövetkezetek a távfűtési rendszerek korszerűsítésére, a szabályazhatóságot lehetővé tévő berendezésekre, de akár radiátorcserére is - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár kifejtette: a tavaly indult programon keresztül 26 300 lakást értek el, és jövőre további 25-30 ezer ingatlan fűtési rendszerének korszerűsítését tervezik az 50 százalékos önrészt igénylő támogatással. Magyarországon tavaly nyáron, még az első program indulása előtt nagyjából 200 ezer korszerűtlen távfűtéses rendszerű lakást tartottak számon - jegyezte meg.

Az egy lakásra igényelhető támogatási összeg 400 ezer forint, társasházak esetében pedig a limit 75 millió forint - ismertette az államtitkár.  

A minisztérium azt várja a programtól, hogy 18 millió kilowattóra energiamegtakarítást eredményezzen és 4000 tonnával csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást.

A tavasztól elérhető keretre kimerülésig lehet pályázni - mondta Kaderják Péter, utalva arra, hogy a legutóbbi pályázat kerete 5 hónap alatt fogyott el.

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra