Természetbeni juttatás – sporttevékenységhez

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Ha a cég tevékenységébe beletartozik, hogy szervezett sportfoglalkozásokat tart, s ezen ingyenesen, vagy kedvezményesen részt vehet a dolgozója, s annak rokona, barátja, ismerõse is, emiatt nem keletkezik adófizetési kötelezettség.

Az SZJA TV 69 § h.) pontja alapján a kifizetõ által – a c.) –e.) pontban foglaltaktól függetlenül is – sporttevékenység végzéséhez nyújtott ingyenes, vagy kedvezményes szolgáltatás (ideértve a kizárólag ilyen szolgáltatás igénybevételére jogosító utalványt is) révén a magánszemélynek jutatott adóköteles bevétel természetbeni juttatásnak minõsül.

Tehát ide tartozik az uszodabérlet, fittness-bérlet stb. is.

Viszont a természetbeni juttatások közül adómentes – igen szûk kört érintõen az Szja Tv.  1. sz. melléklet 8.7. pontja alapján:

Az olyan szolgáltatás, amelyet a kifizetõ az általa fenntartott sportintézmény   sportrendezvényén nyújt (kivéve az utazást, az elszállásolást és az étkezést).

Tehát ha a cég tevékenységébe beletartozik, hogy szervezett sportfoglalkozásokat tart, s ezen ingyenesen, vagy kedvezményesen részt vehet a dolgozója, s annak rokona, barátja, ismerõse is,  emiatt nem keletkezik adófizetési kötelezettség.

Önadózó


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra