Tévesen befizetett egészségügyi szolgáltatási járulék

Forrás: www.nav.gov.hu

A NAV 2020. július 1-je óta új számlán tartja nyilván az egészségügyi szolgáltatási járulékot és a befizetéseket már nem az Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek számla javára kell teljesíteni!

A NAV korábban értesítette az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre kötelezetteket a változásról, de ennek ellenére most is előfordulnak téves befizetések. Ezeket a NAV átvezeti az új számlára, és erről végzésben értesíti érintett ügyfeleit, akiknek az átvezetéssel kapcsolatban nincs teendőjük.

Mivel a TAJ-szám érvénytelenítésével járhat, ha valaki az egészségügyi szolgáltatási járulékot nem fizeti meg, a pontos befizetés mellett a NAV az új számlaszámra is felhívja ügyfelei figyelmét.

Új számlaszám:

NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla

(számlaszám: 10032000-06055826-00000000, adónem kód: 408).

Jogszabály: NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlaszámra (számlaszám: 10032000-06056229-00000000, adónem kód: 124)

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra