Új kkv üzletágat indít a Hiventures

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kkv üzletág finanszírozási megoldásai, azokat a vállalkozásokat és vezetőit célozzák, akik családon kívüli cégutódlásban gondolkodnak, hazai és külföldi cégfelvásárlással kívánják bővíteni tevékenységüket, növelni versenyképességüket és kiaknázni a mérethatékonyságban rejlő potenciálokat, valamint akik, már kinőtték az országhatárt és külföldi országokban való befektetésben gondolkodnak.

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures több, mint 300 portfólió startuppal és 20 milliárd forintnyi befektetéssel a háta mögött, 31 milliárd forint tőkével rendelkező, új kis- és középvállalkozó (kkv) üzletágat indít - közölte a Hiventures.
 
A közlemény szerint az új üzletág a magyar kis- és középvállalati szektort erősíti a generációváltást, piaci konszolidációt és külföldi befektetés ösztönzést érintő tőkefinanszírozás terén. Ezzel a hazai startup és kkv szektor első számú stratégiai partnerévé válnak.
  
Jelenleg a piacon 200-250 milliárd forint tőkebefektetési forrás érhető el, de ennek körülbelül 80-90 százaléka a startupok finanszírozását segíti, vagyis a kkv-kra kevesen fókuszálnak. Erre a finanszírozási résre tudott megoldást hozni a Hiventures kkv üzletága - jegyezte meg.

Közölték, hogy a kkv üzletág finanszírozási megoldásai, azokat a vállalkozásokat és vezetőit célozzák, akik családon kívüli cégutódlásban gondolkodnak, hazai és külföldi cégfelvásárlással kívánják bővíteni tevékenységüket, növelni versenyképességüket és kiaknázni a mérethatékonyságban rejlő potenciálokat, valamint akik, már kinőtték az országhatárt és külföldi országokban való befektetésben gondolkodnak.

Az új üzletág indításának célja, hogy a hazai kkv szektor szereplőinek elégséges saját tőkéje legyen fejlesztésre, valamint a növekedés, piacbővítés és működés finanszírozására. A finanszírozási keretek között lehet jegyezni, hogy a befektetés mértéke esetenként 50 millió és 3,1 milliárd forint között mozog 10 százalék körüli éves hozammal, az elvárt önerő pedig körülbelül 30 százalék, ami ügyletenként változhat.

A Hiventures továbbra is kisebbségi tulajdonrészes marad minden esetben - tették hozzá.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra