Újabb innovációs klaszter alakult

KKV

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Címkék: innováció, klaszter


"Innováció = a tudás tõkésítése" - vallják azok a vállalkozások, amelyek 2010 április 24-én megalakították az Innostrada Innovációs Klaszter Közhasznú Egyesület. Az új közhasznú szervezet az értékközpontú innovációs/megújulási szemlélet elterjesztését a gazdaságban, a társadalomban és a tudományban felmerülõ innovációs igények kielégítése, és új innovatív módszerek alkalmazásának elõsegítését jelölte meg elsõdleges céljai között.

Újabb innovációs klaszter alakult

Az Innostrada klaszter tagsága most elsõsorban mikro- és kisvállalkozások, közvetítõ szervezetek, oktatási intézmények, tanácsadó szervezetek, szolgáltató vállalkozások közül kerül ki. Jelezték már érdeklõdésüket olyan, az innovációs értéklánc mentén tevékenykedõ termelõ/iparági cégek is, amelyek érdekeltek a hazai K+F folyamatokban, és kapacitásaik valamely részét a kutatás-fejlesztési feladatokra, innovációs tevékenységekre tudják csoportosítani. 

Az Innostrada Észak-alföldi Regionális Innovációs Kompetencia Klaszter még 2007 szeptemberében 27 cég/szervezet kezdeményezésével alakult meg informális csoportként, amely 2008-ban sikeresen pályázott az Észak-alföldi Operatív Program - Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerõsítése – címû pályázati kiírásra

A projekt elsõ felében az Észak-alföldi régió mikro és kisvállalkozói között komplex piackutatás végeztek, amely kitért a fogyasztói szükségletek feltérképezésére, a célpiac kijelölésére, a piac szegmentálására, a releváns csoportokban a klaszter szolgáltatásaival kapcsolatos (várható) magatartás felmérése, és annak kimutatására, hogy az innováció menedzsment bevezetése milyen hatással lenne a célcsoport élethelyzetére.

Hogyan lehet egy vállalkozás tagja az új szervezetnek? A klaszterhez jelenleg 2 másik klaszter tag ajánlása alapján a tagjelölt minõségi szolgáltatásainak megjelölésével lehet jelentkezni.

A klaszter következõ nyilvános eseménye Szolnokon a 2010 május 28.-ra tervezett Innovációs Konferencia, amelynek témája a "Innováció,  versenyképesség - ígéretes perspektívák" lesz. Bõvebb info: www.innostrada.hu

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra