Újraindúlt A Vállalkozások munkaerő támogatása program és a munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás

Forrás: MTI

A Vállalkozások munkaerő támogatása program legfeljebb hat hónapon keresztül támogatja azon munkát keresők elhelyezkedését, akik 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresők. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség 50 százaléka, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 250 ezer forint havonta. A foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatását a feltételeknek megfelelő nyilvántartott álláskeresők után igényelhetik a vállalkozások

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közleménye szerint a kormány 17,6 milliárd forintos kerettel újraindította  "Vállalkozások munkaerő támogatását" és a munkatapasztalat szerzését elősegítő támogatásokat, amelyek több mint 20 ezer álláskereső elhelyezkedéséhez járulhatnak hozzá.

A Vállalkozások munkaerő támogatása program legfeljebb hat hónapon keresztül támogatja azon munkát keresők elhelyezkedését, akik 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresők. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség 50 százaléka, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 250 ezer forint havonta. Ez maximálisan tehát 1,5 millió forintos támogatást jelenthet. Hozzátehető, hogy - jogosultság esetén - a munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatási programokkal együttesen igénybe véve a munkaerő támogatása 9 hónapot is lefedhet, ebben az esetben álláskeresőnként a 3 millió forintot is meghaladhatja az állami támogatás mértéke.

A munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatások részleteiről Czomba Sándor kifejtette: a fiatal szakképzettek munkatapasztalat szerzése esetén a támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén maximum a hatályos garantált bérminimum kétszerese, azaz havi legfeljebb 592 800 forint. A támogatással azok a 30. életévüket be nem töltött, utolsó szakképzettségüket 2011-ben vagy azóta megszerzett, nyilvántartott álláskeresők segíthetők, akiket munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben foglalkoztatnak.

A foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatását azon nyilvántartott álláskeresők után igényelhetik a vállalkozások, akik tartósan álláskeresők, vagy 12 hónapon belül gyermeknevelési ellátásban részesültek, vagy 25-30 év közötti pályakezdők vagy közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethetők, vagy 50 év felettiek, illetve alacsony iskolai végzettségűek. Esetükben a támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos minimálbér 150 százaléka, azaz jelenleg 348 ezer forint. Az új munkahelyteremtő támogatások részletes hirdetményei és pályázati anyagai a foglalkoztatási portálon elérhetők - hívta fel a figyelmet Czomba Sándor.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra