Üzleti titokvédelmi csomag cégeknek - most 50% bevezető kedvezménnyel rendelhető!

JOG

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Kis- és középvállalkozói körben általában kell egy megélt eset, a saját üzleti titok tényleges eltulajdonításának megtapasztalása, hogy komolyan vegyék a problémát. De ezt nem muszáj megvárni.... Csomagunk tartalmaz egy kézikönyvet (print+pdf), szabályzat- és szerződésmintákat az üzleti titok és a know-how cégen belüli megóvásához. Most 50 % bevezető kedvezménnyel rendelhető az Önadózó Webáruházban - https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szakkonyvek-1/uzleti-titokvedelmi-csomag-cegeknek-351

ÜZLETI TITOKVÉDELMI CSOMAG CÉGEKNEK

Érzékeny üzleti információk, védett ismeretek, működő céges gyakorlatok, növekedést hozó ötletek ki vannak téve a külső belső eltulajdonításnak, lopásnak, jogosulatlan felhasználásnak. Mindez úgy gyengíti a cég piaci pozícióit, bevételszerző képességét, hogy egyidejűleg saját pénzen erősíti a konkurenciát. 

Minden vállalkozásnak vannak üzleti titkai - és védett ismeretei (know-how) is. Ez a tény  rosszabb esetben csak akkor tudatosul, ha ellopják. Üzleti titkok és a know-how  ellopását mindennapos tevékenységnek mondhatjuk a magyarországi kis és középvállalkozások körében is. Minden ügyvezető tudna mesélni arról, hogyan vitt magával üzleti információkat, listákat, ügyfeleket ilyen-olyan okból távozó alkalmazottja. 

Akit megérint az üzleti titok védelmének problémaköre, és valamiféle cselekvésben is gondolkodik e téren, nagyon fontos megértenie, hogy az üzleti titokra, know-howra vonatkozó jogi szabályozás más logikát követ, mint amit a vállalkozók megszokhattak a jellemzően kötelezettségek előírásával operáló  jogalkotótól. A törvény nem kötelezi a jogosultakat üzleti titkaik védelmére,  hanem a jogi védelem igénybevételéhez feltételeket ír elő, amelyek nem kötelező jellegűek, de azok hiányában a sérelmet szenvedett fél nem fordulhat jogvédelemért. Mondhatjuk a szabályozás a „Segíts magadon, az Isten is megsegít” elvet követi: ha nem teszed meg legalább az elvárhatót, a Jóisten sem tud segíteni. Üzleti titkaid védelmében különösen nem. 

A törvény ilyen logiákája  miatt van az, hogy a cégtulajdonosok, ügyvezetők a gyakorlatban sokszor szembesülnek azzal, hogy az üzleti titok nem az, amit ők annak gondolnak.  Nem az az üzleti titok, amit annak gondolunk, hanem amit azzá teszünk. Magától semmi nem titkos. 

Az üzleti titok megsértőivel szemben a cég nem eszköztelen – csak számba kell venni a lehetséges védelmi eszközöket, és alkalmazni kell őket. Az üzleti titok védelme az információbiztonsági intézkedések megtételét jelenti a cégben. Az üzleti titok védelme és az információbiztonság kéz a kézben jár a cégben. Az információbiztonsági intézkedések a fenyegetések szélesebb köre ellen hivatottak védelmet nyújtani – például adathalászat, zsarolás – de  az üzleti titok védelmére is szolgálnak. 

Száz szónak is egy a vége, cégünk az üzleti titkait védeni kell. A hogyan kérdését  megválaszolva kiadványunkban felvázolunk egy működő, cégen belüli titokvédelmi rezsimet. Először bemutatjuk és elmagyarázzuk az üzleti titokra, védett ismeretre (know-how) vonatkozó jogi szabályozást, aztán mindazt, ami ebből következik: a cégen belül megteendő intézkedéseket és a lehetséges megoldásokat. 

Az üzleti titokvédelmi csomag része ezen kézikönyv, a mellékletét képező  – és Word formátumban is letölthető képező üzleti titokvédelmi szabályzattal, szerződés és nyilatkozat mintákkal együtt.

Megrendelés és további infó

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra