Vállalkozói járulék

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Változott-e a vállalkozói járulék 2006. szeptember 01-tõl? Elszámolható-e költségként a vállalkozói járulék?

A mértéke nem, de az alapja abban az esetben igen, ha vállaljuk a minimum járulékalap (125.000 Ft) után történõ járulékfizetést, s ezelõtt ennél alacsonyabb összeg után fizettünk járulékot, vállalkozói járulékot. Érintettek a fõfoglalkozású egyéni és társas vállalkozók.

Alapja az egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem, de minimum a tárgyhónapot megelõzõ hónap elsõ napján érvényes minimálbér összege, 2006. szeptember 01-tõl pedig a minimum járulékalap, amennyiben eddig az idõpontig kisebb összeg után fizettünk, de vállaltuk, hogy ettõl az idõponttól a 125.000 Ft után megfizetjük a járulékokat.

Elszámolható-e költségként a vállalkozói járulék?

Egyéni vállalkozók esetében a Személyi jövedelemadó törvény nem zárja ki annak  költségkénti elszámolását – nem szerepel az SZJA TV. 3. sz. melléklet V. A jövedelem megállapításakor költségként figyelembe nem vehetõ kiadások között.
 Társas vállalkozó esetében a vállalkozótól le kell vonni a  4 %  vállalkozói járulékot, vagy ha kifizetés hiányában ez nem lehetséges, akkor annak összegét követelésként kell nyilvántartani.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra