Webáruházi értékesítés - Közeledik az OSS-bevallás határideje

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: webáruház


2021. július 1. óta működik az OSS/IOSS-egyablakos rendszer, amely megkönnyíti az Európai Közösség tagállamaiba terméket értékesítő vagy szolgáltatást nyújtó adózók elektronikus ügyintézését. Azoknak az adózóknak, akik sikeresen bejelentkeztek a rendszerbe, időszakonként bevallást kell benyújtaniuk.

Az OSS-bevallást az OSS/IOSS-rendszerbe regisztrált adózóknak

  • az uniós és a nem uniós sémában negyedévente, a naptári negyedévet követő hónap utolsó napjáig (első alkalommal a 3. negyedévre 2021. október 31-ig),
  • az importsémában (IOSS) havonta, a naptári hónapot követő hónap utolsó napjáig (következő alkalommal 2021. szeptember hónapra 2021. október 31-ig)

kell benyújtaniuk a NAV honlapján elérhető OSS-portálon (https://oss.nav.gov.hu) keresztül. Arra az időszakra is be kell adni a bevallást, amikor az adóalany nem teljesített az OSS/IOSS hatálya alá tartozó szolgáltatást (nullás bevallás)[1].

A bevallás benyújtásával egyidejűleg az adót is meg kell fizetni forintban, átutalással a

NAV OSS ÁFA beszedési számla 10032000-01077027

számlaszámra. A közleményrovatba be kell írni a bevallási referenciaszámot. Ez a referenciaszám már elérhető a bevallás kitöltése után az OSS-portálon.

Ha a bevallás vagy a befizetés elmarad, a NAV a bevallási határidő után 10 nappal figyelmeztetést küld az adózónak. Ha a befizetés ezután is elmarad, vagy a befizetett összeg nem elegendő, az érintett fogyasztási tagállamok maguk is figyelmeztetést küldenek. A bevallásokat, befizetéseket folyamatosan elmulasztó adózót kizárják az OSS-rendszerből.

***

WEBÁRUHÁZAK JOGI KÉZIKÖNYVE RENDELHETŐ!

Útmutató a webáruházak jogi megfeleléséhez, a több tucatnyi jogi kötelezettségük teljesítéséhez. + Mintadokumentumok: általános szerződési feltételek (ÁSZF), jogi és adatkezelési tájékoztatások, szabályzatok, nyilvántartások + Adózási, számlázási szabályok + Webáruház Jogi Teszt  már működő webáruházaknak. Formátum: könyv (print) + online (pdf) letölthető dokumentumokkal. Szerző: dr. Szabó Tibor. Kiadó: Adónet.hu. Ára: most 20 % bezető kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség.  Megrendelés: Önadózó Webáruház

MOST MÉG AZ IDEI ÁRON FIZETHET ELŐ AZ ÖNADÓZÓ!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 10-12. hónapra 5.880,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra