Iratmintatár
TAO

A nem védett jelzésű iratminták Belépés (Regisztráció) után szabadon letölthetők, a védett anyagok csak Önadózó előfizetéssel érhetők el. Előfizetés itt!

Nonprofit szervezet Igazolása juttatásról

TAO

A közhasznú, kiemelkedően közhasznú besorolással rendelkező szervezet a társasági adóalanytól kapott támogatásról igazolást ad ki annak érdekében, hogy a támogató csökkenthesse a nyújtott támogatás egy részével az adó alapját. Igazolást a kiemelkedően kiemelkedően közhasznú szervezetnek a tartós adományozási szerződés alapján kapott támogatásról kell kiállítani a következő tartalommal:  a kiállító és az adózó megnevezését, székhelyét, adószámát,  a támogatás, juttatás összegét, célját,  a közhasznú szervezet, kiemelkedően közhasznú szervezet közhasznúsági fokozatát.

Letöltés - A letöltés előfizetőink számára elérhető bejelentkezést követően.

Nonprofit szervezet Nyilatkozata a támogatók részére

TAO

A közhasznú, kiemelkedően közhasznú besorolással rendelkező szervezetnek a támogatást nyújtó társasági adóalany felé nyilatkozni kell – annak érdekében, hogy a támogatónak ne kelljen növelnie az adózás előtti eredményét a nyújtott támogatással – hogy a támogatás nyújtásának adóévében a vállalkozási tevékenysége eredménye a kapott támogatás bevételként történő elszámolása nélkül sem negatív, illetve ha a szervezet nem folytat vállalkozási tevékenységet, akkor ennek tényéről. A nyilatkozatot a beszámolóval is igazolni kell annak elkészültét követően.

Letöltés - A letöltés bejelentkezést követően érhető el.


Vissza az előző oldalra