KATA- KIVA- EVA-tájoló év vége előtt

A cikk a 2015 / 11 lapszám 56. oldalán olvasható.

Szerző: Suller Krisztina

Címkék: KATA, KIVA, EVA


Így év vége felé nekünk könyvelőknek az ünnepi készülődés mellett sok mindenre kell kiemelt figyelmet fordítani. Ahhoz, hogy ügyfeleinknek tanácsot, adómegtakarítási tippeket adjunk, idejekorán szükséges számításokat végezni azon esetekben, ahol ez releváns lehet. Éppen ezért, ezt megkönnyítendő gondoltam úgy, célszerű lenne az egyes nyereségadó típusokat összefoglalni azok előnyeivel, hátrányaival, feltételeivel együtt, annak ellenére, hogy egyes adónemek tekintetében évközben is biztosított az átjárás! Előrebocsátom, hogy nagyon-nagyon fontos áttérés előtt - legyen szó bármely adónemről - végignézni az áttérés időszakára az érintett adótörvény milyen speciális korrekciós tételeket ír elő, ugyanis az áttérés évében ez jelentős - igaz általában átmeneti jellegű - többlet terhet is jelenthet! Célszerű figyelemmel lenni arra is, hogy a korábbi évekből eredő veszteségek, tárgyi eszközök stb. tekintetében tartalmaz-e átmeneti szabályokat, beszámítási lehetőségeket az érintett jogszabály. Tekintsük hát át - a teljesség igénye nélkül - a KIVA, KATA és az EVA legfontosabb részletszabályait!

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra