Áttérési szabályok a kisvállalati adóval összefüggésben

A cikk a 2017 / 05 lapszám 38. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: KIVA


A kisvállalati adó [kiva] szabályai 2017-től jelentősen megváltoztak, az új alapokra helyezett adónem szabályai több szempontból vonzóak lehetnek, így sok adózó döntött (dönthet) az áttérés mellett. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a társasági adó, illetve más adónemek hatálya alól a kiva hatálya alá áttért adózóknak milyen kötelezettségeik vannak. Kitérünk azon alanyi kört érintő kötelezettségekre is, amelyek már 2016-ban a kiva választása mellett döntöttek. Az írás második része pedig a kiva-alanyiság megszűnése esetén irányadó teendőket vázolja.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra