Áttérési szabályok a kisvállalati adóval összefüggésben

A cikk a 2017 / 05 lapszám 38. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: KIVA


A kisvállalati adó [kiva] szabályai 2017-től jelentősen megváltoztak, az új alapokra helyezett adónem szabályai több szempontból vonzóak lehetnek, így sok adózó döntött (dönthet) az áttérés mellett. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a társasági adó, illetve más adónemek hatálya alól a kiva hatálya alá áttért adózóknak milyen kötelezettségeik vannak. Kitérünk azon alanyi kört érintő kötelezettségekre is, amelyek már 2016-ban a kiva választása mellett döntöttek. Az írás második része pedig a kiva-alanyiság megszűnése esetén irányadó teendőket vázolja.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 kredit, mérlegképes könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 3-12. hóra: 19.950,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra