3. A végelszámolás áfa kérdései

A cikk a 2019 / 10 lapszám 53. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: végelszámolás


A vállalkozás jogutód nélküli megszűnésének egyik lehetséges formája a végelszámolás. Forgalmi adó szempontjából a végelszámolás folyamatához kapcsolódó feladatok három szakaszra oszthatók. Az egyes szakaszok a végelszámolás cégjogi szabályaihoz kapcsolódnak, szorosan összefüggnek vele. A szakaszokhoz kapcsolódóan elvégzendő feladatokat és annak adójogi konzekvenciáit érdemes még a végelszámolás megkezdését megelőzően végiggondolni.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 23.940,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra