Az ügyvezetők, választott tisztségviselők társadalombiztosítási jogállása

A cikk a 2019 / 10 lapszám 30. oldalán olvasható.

Szerző: Matlné Kisari Erika

Címkék: vezető tisztségviselők, társas vállalkozók, ügyvezetők


Írásunk tárgyát illetően a szabályozásban évek óta nem volt változás, ezért nehezen érthető, hogy mégis mi az oka annak, hogy a gyakorlatban a foglalkoztatók bizonytalanok, és viszonylag sokat hibáznak a szabályok alkalmazása során. Pedig ez a helyzet. Ennek oka lehet, hogy a gazdasági társaságok tagjaival összefüggésben használt fogalmak köznapi értelme és a jogszabályokban meghatározott fogalmak keverednek egymással. A legnagyobb nehézséget még mindig a gazdasági társaságok tagjainak, vezető tisztségviselőnek társadalombiztosítási minősítése jelenti. Írásunkban ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 23.940,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra