Helyi adók, illetékek 2020. évi változásai

A cikk a 2020 / 02 lapszám 58. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Kovács Attila

Címkék: helyi adó változások 2020, illetékváltozások 2020


A következőkben a 2019. júliusban és decemberben kihirdetett „adótörvények”, illetve más tárgyú törvények helyi adók, illetékek törvényi szabályait 2020. évi hatálybalépéssel módosító rendelkezéseit ismertetjük. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény – az öröklési illetéken kívül – valamennyi illetéknemet érintően módosul, a változások leginkább a visszterhes vagyonátruházási illetékek körét érintik. A törvénymódosításokhoz kapcsolódó magyarázatok, jogértelmezések és gyakorlati példa a jogalkalmazást hivatottak elősegíteni. A helyi iparűzési adó, közigazgatási hatósági eljárási illetékek, valamint a reklámadó 2019. évközben hatályba lépett változásairól az Önadózó 2019/9. számában írtunk.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MIÉRT FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA? 

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra