IAS1 Pénzügyi kimutatások prezentálása - Esetpélda

A cikk a 2020 / 04 lapszám 35. oldalán olvasható.

Szerző: Szegediné Dr. Lengyel Piroska

Címkék: IFRS


A Pénzügyi helyzetkimutatás és az Átfogó jövedelemkimutatás összeállítása. A cikkben esetpéldán keresztül – egy vállalkozás főkönyvi kivonatát alapul véve - mutatjuk be a Pénzügyi helyzetkimutatás és az Átfogó eredménykimutatás összeállítását az IAS 1 Pénzügyi kimutatások prezentálása standard szerint. Rámutatunk a Pénzügyi kimutatás-részek összeállításához kapcsolódó legfontosabb standard-előírásokra: a számviteli alapelvek érvényesülésére, a kötelező és alapvető tartalmi felépítésre és közzétételi kötelezettségre. 

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra