Kis- és középvállalkozások méret szerinti besorolása

A cikk a 2020 / 04 lapszám 28. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: kkv-besorolás


A társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [a továbbiakban: Tao. tv.] bizonyos adóalap- és adókedvezményeket csak a kis- és középvállalkozások [kkv] számára biztosít, ebből adódóan fontos az, hogy a kedvezményekkel élni kívánó adózók megfelelően határozzák meg a vállalkozási méretüket. A vállalkozások méret szerinti besorolása első „látásra” egyszerűnek tűnhet, ugyanakkor ez egy elég összetett feladat. Az alábbiakban ehhez nyújtunk segítséget különböző példák bemutatásával.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra