Adományok és térítés nélküli átadások áfa szabályai

A cikk a 2020 / 05 lapszám 20. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: adomány, térítés nélküli eszközátadás


Mint minden vészhelyzet esetében, így a koronavírus miatti egészségügyi veszélyhelyzetnél is megnövekedett az adakozási/adományozási kedv a társadalmilag elismert célok érdekében. Így az adóalanyok jelentős mértékben adományoznak egészségügyi szervezeteknek, vagy rászorulók egyéb csoportjának. Lapzártáig az adományozás terén nem jelentett be a kormány a forgalmi adózás terén könnyítő szabályokat, így a már több mint egy évtizede érvényben lévő szabályok és jogértelmezési gyakorlat alapján kell eljárniuk azoknak az adóalany személyeknek, akik terméket vagy szolgáltatást adományoznak, ajándékoznak. Azonban a cikk végén található részben a Stabilitási törvény szerinti adományozás átírja a már megszokott szabályainkat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra