A távmunkáról és az otthoni munkavégzésről

A cikk a 2020 / 09 lapszám 45. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Szladovnyik Krisztina - dr. Horváth istván

Címkék: home office, távmunka


A koronavírus felértékelt két, egymáshoz hasonlatos munkavégzési formát: a Munka Törvénykönyvében szabályozott távmunkavégzést és az otthoni munkavégzést, vagy ahogyan az utóbbit angolosan nevezzük, a home office-t. Ez a két munkaforma garantálta a legbiztonságosabb életmódot a munkavállalónak és családjának. Bízzunk benne, nem a járvány második hulláma ad majd újra főszerepet a munkáltatótól elkülönült helyen, többnyire a lakóhelyünkön történő munkavégzésnek. Írásunkban – egy adójogi kitérővel – összefoglaljuk a távmunka és a home office munkajogi jellemzőit és megkülönböztető jegyeit.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra