Az IFRS konszolidációra vonatkozó előírásai

A cikk a 2020 / 09 lapszám 18. oldalán olvasható.

Szerző: Szegediné Dr. Lengyel Piroska

Címkék: IFRS, konszolidáció


A cikksorozatban áttekintjük az IFRS konszolidációra vonatkozó szabályait, a standardok legfontosabb előírásait néhány alkalmazási példán keresztül. Jelen cikkben – a konszolidációs standardok rendszerének és néhány fontos fogalomnak az áttekintése után - az IFRS 10 Konszolidált pénzügyi kimutatások standard ellenőrzési modelljét mutatjuk be: az ellenőrzés fogalmát, amely a konszolidáció alapja, az ellenőrzés értékelési folyamatát, amely alapján meghatározásra kerül, hogy a befektetésben való részesedést konszolidálni kell-e vagy sem.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra