Elhunyt egyéni vállalkozó utáni adókötelezettségek

A cikk a 2020 / 10 lapszám 29. oldalán olvasható.

Szerző: Lepsényi Mária

Címkék: elhunyt egyéni vállalkozó


Abban az esetben, ha a magánszemély sajnálatos módon meghal, akkor - külön eljárás keretében - végleges adójának megállapítása az adóhatóság feladatkörébe tartozik, melyhez gyakran szükséges a hozzátartozók közreműködése is.  Ilyen esetben az adóhatóság soron kívül állapítja meg az elhunyt végleges adóját, mely indulhat hivatali eljárás keretében, de a túlélő házastárs, vagy örökös(ök) is kezdeményezheti(k) azt az illetékes adóhatóságnál. Az adózással összefüggő kötelezettségek mindig az adózót terhelik, ezért az elhunyt helyett nem adhat hozzátartozója adóbevallást. Ezen írás célja a legfontosabb tudnivalók bemutatása.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra