Gondolatok a vadászattal kapcsolatos egyes áfa szabályokról

A cikk a 2020 / 10 lapszám 9. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: vadászat


Jelen cikkben ismertetem a hatóság álláspontját, majd kifejtem az általam helyesnek vélelmezett jogértelmezést. Nyilván a Tisztelt Olvasó dönti el, hogy melyik álláspontot érzi magáénak, illetve mennyi adókockázatot képes vállalni az adóhatósági jogértelmezéstől eltérő jogalkalmazás miatt. Nem biztatok senkit arra, hogy ne az adóhatóság álláspontja szerint járjon el, de ha eddig nem az adóhatóság által üdvözítőnek tekintett módon határozta meg az adókötelezettségét, így e cikkből érveket nyerhet egy esetleges elmarasztaló adóhatósági megállapítást követő jogorvoslatban.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra