Mérlegen kívüli tételek a számvitelben

A cikk a 2020 / 10 lapszám 20. oldalán olvasható.

Szerző: Nagy Katalin

Címkék: mérlegen kívüli tételek


A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény – az Európai Unió vonatkozó irányelveit is figyelembe véve – meghatározza a mérlegen kívüli tételek fogalmát, amelyek az adott beszámoló mérlegében még nem szerepeltethetők, de a jövőbeni gazdasági helyzetet alapvetően befolyásolhatják, így szükségszerű azok valamilyen módon való nyilvántartása és bemutatása a jövőbeni gazdasági helyzetre való kihatásukkal együtt. Ezek a mérlegen kívüli tételek lehetnek mérlegen kívüli követelések és mérlegen kívüli kötelezettségek. Írásunkban bemutatjuk a mérlegen kívüli tételek számviteli alkalmazását.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra