Az otthoni munkavégzésre tekintettel adott költségtérítés adózása

A cikk a 2020 / 11 lapszám 28. oldalán olvasható.

Szerző: Kovács Kinga Dóra

Címkék: távmunka, otthoni munkavégzés, home office


A koronavírus járvány miatt számos munkavállaló látta el a munkáját az otthonából. Az otthoni munkavégzésre sokan alternatívaként használják a home office, illetve a távmunka kifejezést, azonban azok sem munkajogi, sem adózási szempontból nem feleltethetőek meg egymásnak. Cikkünkben bemutatjuk a home office, illetve a távmunka fogalmi eltéréseit, valamint összefoglaljuk, hogy a munkavállalók otthoni munkavégzése során felmerülő költségek megtérítésére milyen adószabályok vonatkoznak.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra