Elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos áfa szabályok

A cikk a 2020 / 11 lapszám 9. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: elektromos személygépkocsi


Az elektromos járművekkel kapcsolatban több jogszabály állapít meg kedvezményeket, így néhány adójogszabály is megfogalmaz adómentességet, vagy egyéb adóelőnyt. Az általános forgalmi adó hűen a saját „semlegességi elvéhez” nem említi az elektromos járművet semmilyen formában ennek következtében az áfa szabályok egyezőek az olyan járművel kapcsolatos szabályokkal, amely nem rendelkezik elektromos hajtással..

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra