A havi adó- és járulékbevallás önellenőrzésének esetei, gyakorlati tudnivalók

A cikk a 2020 / 12 lapszám 49. oldalán olvasható.

Szerző: Szörényi Marianna

Címkék: 08-as bevallás, havi járulékbevallás


Bármilyen figyelmesen is végezzük munkánkat, előfordulhat, hogy utólag módosítani szükséges a havi adó- és járulékbevallást. Ha lezárt időszakot követően észlelünk olyan hibát, ami a ’08-as bevallás adatain módosít, elengedhetetlen annak helyesbítése vagy önellenőrzése. Ebben a cikkben a két eljárás közti különbséget, és az önellenőrzések leggyakrabban előforduló esetein keresztül bemutatva, a gyakorlati kivitelezés módját ismerhetjük meg, valamint a havi adó-és járulékbevallással kapcsolatos, visszatérő problémák megoldásait tekintjük át.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra