Helyi adók, illetékek 2020. évközi és 2021. évi változásai

A cikk a 2021 / 01 lapszám 67. oldalán olvasható.


A következőkben a 2020. év közben hatályba lépett (jövőben is alkalmazandó), valamint a 2020. őszén kihirdetett törvények helyi adók és illetékek módosításait ismertetjük. A helyi iparűzési adót illetően kitérünk az előleg-kiegészítési kötelezettség intézményének megszűnésére, a szokásos piaci ár alapulvételével történő adóalap-megállapításra, a szánviteli törvény szerinti hiba feltárása adóévének adóalapra gyakorolt hatására, az adóbevallás állami adóhatósághoz való kötelező benyújtására is. Az illetéknemet érintően a testvérek közötti ingyenes vagyonszerzés mentességi tényállását, a családi otthonteremtési akcióterv új elemeit is taglaljuk. A törvénymódosításokhoz kapcsolódó magyarázatok, jogértelmezések és gyakorlati példák a megalapozott jogalkalmazást kívánják elősegíteni.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra