Az adóegyezmények szerinti adóügyi illetőség jelentősége

A cikk a 2021 / 02 lapszám 59. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Gubacsi Bernadett - Siklósiné Antal Gyöngyi

Címkék: Modellegyezmény, illetőség, OECD, illetőség-igazolás


Az alábbi cikkünkben folytatjuk elemzésünket az adóegyezmények egyes rendelkezéseinek gyakorlati szempontú bemutatásáról, jelen esetben az adóegyezmények szerinti illetőség megállapításával, annak jelentőségével foglalkozunk. Vizsgálatunkat a magyar adóegyezmények megkötésének alapjául szolgáló, a jövedelem és a vagyon kettős adóztatásának elkerüléséről szóló OECD Modellegyezmény rendelkezéseit, annak Kommentárját és a hazai jogszabályokat követve végezzük el, bemutatva az egyezményhálózatunkban található egyes eltéréseket a Modellegyezménytől és azok indokát. Cikkünk tartalmaz továbbá kitekintést arra vonatkozóan, is, hogy az adóegyezményeket módosító új nemzetközi jogi instrumentum, a Multilaterális Adóegyezmény lehet-e hatással a magyar egyezményhálózatra ebből a szempontból, továbbá reflektálunk az OECD ez év tavaszán megjelentetett, a világjárvány hatásait elemző dokumentumára.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 3-12. hónapra 20.580,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: telefonon, e-mailben válaszolunk munkajogi, cégjogi kérdésére  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra