A telephely kérdése a nemzetközi adózásban 1. rész

A cikk a 2021 / 04 lapszám 22. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Gubacsi Bernadett – Csabai Róbert

Címkék: OECD, Modellegyezmény, telephely


A következő cikkünk a telephely kérdését járja körül. Bemutatjuk, hogy külföldi vállalkozások hazai adóztatása szempontjából milyen jelentősége van az adóegyezmények telephely fogalmának, az ahhoz kapcsolódó OECD Modellegyezmény Kommentárjában található magyarázatoknak, valamint a kapcsolódó hazai társasági adó szabályoknak. A cikk ismerteti az OECD Modellegyezmény 5. cikkének (Telephely) felépítését és a legfontosabb tényállásokat, amelyek telephely keletkezéséhez vezetnek.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 4-12. hónapra 18.522,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra