Képzési költségek hatása a társasági adóalapra

A cikk a 2021 / 06 lapszám 19. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: képzési költségek, tanulmányi szerződés


Az alábbi írás a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvénynek [a továbbiakban: Tao. tv.] a szakképzésben közreműködő adózók kedvezményeire vonatkozó rendelkezéseit, illetve a képzési költségek kezelését mutatja be. Amennyiben ugyanis a foglalkoztató viseli a munkavállalók képzéseinek díját, vagy pedig szakképző iskolai tanuló foglalkoztatásával összefüggésben számol el költséget, akkor meg kell határozni, hogy az ilyen jogcímen felmerült költségek milyen hatással vannak a társasági adóalapra. Az említett témák kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a 2020-as évben jogszabályváltozás is érintette azokat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 6-12. hónapra 14.406,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra