IAS 41 Mezőgazdaság standard

A cikk a 2021 / 07-08 lapszám 24. oldalán olvasható.

Szerző: Szegediné Dr. Lengyel Piroska

Címkék: IFRS, Mezőgazdaság standard


Az IAS41 Mezőgazdaság standard a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó számviteli értékelést és közzétételeket írja elő. A cikkben gyakorlati példákon keresztül adunk választ a leggyakrabban felmerülő kérdésekre: mit jelent a mezőgazdasági tevékenység, minden mezőgazdasághoz kötődő eszköz biológiai eszköz -e, a biológiai eszközöket mindig értékesítési költségekkel csökkentett valós értéken kell-e értékelni, hogyan kell elszámolni a valós értékelésből adódó nyereségeket és veszteséget... Esetpélda alapján bemutatásra kerülnek a gazdálkodó közzétételre vonatkozó alapvető kötelezettségei.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST MÉG AZ IDEI ÁRON FIZETHET ELŐ AZ ÖNADÓZÓ!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 10-12. hónapra 5.880,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra