A foglalkoztatás felügyelete (3. rész)

A cikk a 2021 / 09 lapszám 52. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Horváth István - dr. Szladovnyik Krisztina

Címkék: foglalkoztatás felügyelete


Írásunk zárórészében bemutatjuk, hogy a hatósági ellenőrzés eredményeként milyen közigazgatási intézkedéseket hozhat a hatóság. Megtudható, közigazgatási szankcióként mely esetben tiltható meg a további foglalkoztatás. Ezt követően a rendezett munkaügyi kapcsolatoknak való megfelelés feltételeit vizsgáljuk, és mindennek adminisztratív vonatkozását: a megfelelés igazolását. Megnyitjuk a hatósági honlapot, megismerve annak tartalmát, végezetül a magyar foglalkoztatás-felügyeleti hatóság nemzetközi feladatai foglalkozunk. Mindennek a hátterében a más tagállamba kiküldött munkavállalók foglalkoztatási feltételeire vonatkozó uniós szabályok betartása – vagy inkább betartatása és a jogsértés büntetése áll.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 9-12. hónapra 8.232,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra