Transzferár esettanulmány: adóhatósági becslés alkalmazásának tapasztalatai egy transzferár ügyben

A cikk a 2021 / 09 lapszám 14. oldalán olvasható.

Szerző: Lakatos Zsuzsa

Címkék: transzferár


Az alább ismertetendő ügyben az ügyleti nettó nyereség módszertan alkalmazásához szükséges szegmentált eredménykimutatás és jövedelmezőség adatainak becslését végezte el az adóhatóság, melyet adózó nem fogadott el. Bár az ügy nem zárult le megnyugtató formában, hiszen a Kúria az elsőfokú bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasította, mégis tanulságos az ügy részleteinek megismerése, illetve érdemes az ügy folytatását is nyomon követni a jövőben.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 9-12. hónapra 8.232,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra